Image
Image

 

 

 

 

 

Vraag: 

Kan de myBLOxs Labtest bewogen worden tijdens het cenrifugeren?

Antwoord:

De beweging zal het centrifugeren niet verstoren, echter bij een stoot tegen het apparaat zal de moter vroegtijdig stoppen. Mocht dit gebeuren dan moet u de moter nogmaals aanzetten en wachten tot hij na 4-5 minuten vanzelf stopt. Als ten gevolge van vroegtijdig stoppen bloedcellen en bloedplasma niet goed is gescheiden moet u het nogmaals centrifugeren. De scheiding is goed wanneer de rode bloedcellen vast onder de gellaag zit en het (licht)gele plasma er bovenop drijft.

 

Vraag:

Wanneer heb ik genoeg bloed in het cupje?

Antwoord:

Het rode cupje bevat 230 microliter houdbaarheidsmedium wat met bloed moet worden aangevuld tot 500 microliter. Dit zijn ongeveer vijf druppels bloed.  

 

Vraag:

Kan ik ook teveel bloed in het cupje doen?

Antwoord:

Het rode cupje moet aangevuld worden tot het 500 microliter streepje, maar dit mag ook iets meer of iets minder zijn. Achteraf wordt nauwkeurig de verhouding plasma en houdbaarheidsmedium vastgesteld.

 

Vraag:

Mag ik het cupje bijvullen als de vingerprik niet goed gelukt is?

Antwoord:

Het verwarmen van de vingers met een handwarmer is belangrijk voor een goede bloedafname. Als u te weinig bloed heeft verkregen kunt u eventueel nog een keer prikken en het cupje bijvullen. Daarna wel weer goed mengen door het cupje te kantelen. Na centrifugeren kunt u het niet meer opnieuw bijvullen met bloed en opnieuw centrifgeren.